Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR2 un Fonds Nāc līdzās! aicina uz CD "Pasakas par ziediem" prezentāciju

15.oktobrī visā pasaulē atzīmē Baltā Spieķa dienu, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta neredzīgajiem cilvēkiem. Latvijas Radio 2  un Fonds Nāc līdzās! apliecinās savu uzmanību neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem, prezentējot jaunu disku „Pasakas par ziediem”.  Aicinām mediju pārstāvjus būt klāt jaukajā notikumā 13.oktobrī plkst.15:00 Latvijas Radio 7.studijā!

Annas Sakses pasakas diskā ierunājuši Latvijas Radio 2 darbinieki, ar viņiem kopā arī LR2 direktors Armins Ronis un Fonda Nāc līdzās! vadītāja Sarma Freiberga.  Kad LR2 ziņu diktore Nora Micpapa saviem kolēģiem izteica aicinājumu ierunāt pasakas diskā neredzīgiem cilvēkiem, atsaucība bija tik liela, ka viena pasaka bija jādala uz diviem stāstītājiem.

Desmit ieraksti būs skaisti ne tikai brīnišķīgo pasaku dēļ - tajos savus muzikālos talantus iemūžinājušas arī neredzīgās meitenes no Strazdumuižas internātvidusskolas neredzīgiem un vājredzīgiem bērniem – flautistes Līva Paleja un Maija Fogele iespēlējušas intrumentālus mūzikas fragmentus, bet Elīza Kupruka iedziedājusi Valda Atāla dziesmu Puķe, kurā ģitāras pavadījumu izpilda pazīstamais mūziķis Goran Gora.

Audiodiska prezentācijā būs iespēja dzirdēt šo talantīgo jauniešu muzikālos sniegumus.

Pasaku ieraksti nav paredzēti pārdošanai, tie tiks dāvināti Latvijas neredzīgo bibliotēkām, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Strazdumuižas internātvidusskolai neredzīgiem un vājredzīgiem bērniem, Bērnu klīniskās slimnīcas bibliotēkai “Saulaino dienu stūrītis” un citiem. Vēlamies ar savu ziedojumu iepriecināt neredzīgo ļaužu un bērnu sirdis.

Diska vizuālo noformējumu veidojusi jaunā talantīgā māksliniece Vivianna Maria Stanislavska.

 

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

E-pasts: Ilze.Zvaigzne@radio.org.lv

Fonda Nāc līdzās! vadītāja

Sarma Freiberga

Tālr. 29238333

E-pasts: sarma.freiberga@gmail.com