Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākam labdarības maratonu DOD PIECI vēža pacientu atbalstam

Ar Intara Busuļa, Raimonda Paula, Ainara Mielava, Agneses Rakovskas, Māras Upmanes-Holšteines un citu mūziķu dalību šovakar sākas trešais Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un Ziedot.lv rīkotais labdarības maratons Dod Pieci. Tā mērķis šogad ir atbalstīt vēža skartos cilvēkus, palīdzot savākt naudu psihosociālās rehabilitācijas nometnēm, kuras rīko biedrība Dzīvības koks.

 

Sākot no šodienas plkst. 17:00 un līdz pat 21. decembra vakaram laukumā pie tirdzniecības centra Origo darbosies īpaša Latvijas Radio 5 - Pieci.lv stikla studija, kurā sešas diennaktis dzīvos trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš, - atskaņojot tikai klausītāju izvēlētu mūziku. Šogad dīdžejus stikla studijā ieslēgs labdarības maratona Dod Pieci kampaņas "seja" Iveta Biezā, bet pirmie studijas viesi būs Intars Busulis, Raimonds Pauls, Ainars Mielavs, Agnese Rakovska, grupa Olas un Justs. Atklāšanu plkst. 17:00 varēs vērot tiešsaistē www.dodpieci.lv, www.lsm.lv, kā arī skatīties LTV7 un klausīties Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā un klātienē pie stikla studijas.

 

No 15. līdz 21. decembrim labdarības maratona Dod Pieci norisei 24 stundas diennaktī varēs sekot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā, tiešsaistē www.dodpieci.lv un www.lsm.lv, kā arī LTV7 ēterā, kur ik vakaru būs skatāma stundu gara tiešraide no stikla studijas. Par saziedoto summu ik vakaru varēs uzzināt ne tikai radio ēterā un tiešsaistē, bet arī LTV1 Dienas ziņās plkst.18:00.

 

Tūkstošiem iedragātu dzīvju

Saskaņā ar SPKC datiem Latvijā ir gandrīz 75 tūkstoši cilvēku, kuriem ir bijis diagnosticēts vēzis, taču pērn ar biedrības Dzīvības koks savāktajiem ziedojumiem pietika vien divām nometnēm, kurās varēja piedalīties tikai 48 cilvēki. Minimālais ziedojums par vienu dziesmu, ko var veikt Dod Pieci mājas lapā www.dodpieci.lv, ir 5 eiro, un tas nodrošinās vienu nodarbību vienam vēža slimniekam rehabilitācijas nometnē, taču ziedot var arī lielāku summu.

Ziedojumus jau tagad jebkurā paša izvēlētajā apmērā var veikt arī Ziedot.lv mājas lapā vai piezvanot uz labdarības tālruni 90067005 (maksa par zvanu 1,42 eiro). Labdarības maratona norises laikā līdz pat 21. decembra vakaram ziedot varēs arī Latvijas Radio 5 - Pieci.lv stikla studijā Origo laukumā, kur atradīsies ziedojumu kastīte.

 

Par labdarības maratonu Dod Pieci

Dod Pieci ir daļa no starptautiska projekta Serious Request, kura ietvaros šogad notiks astoņi labdarības maratoni dažādās Eiropas valstīs. Pirmā stikla studija darbojās 2004. gada pirmssvētku laikā Nīderlandes pilsētā Utrehtā un no tās pārraidīja Nīderlandes sabiedriskā medija popmūzikas radiostacija 3FM.

Pirmajā labdarības maratonā Dod Pieci 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 5 tūkstošiem trūcīgo un vientuļo Latvijas sirmgalvju, savukārt pērn - jau 135 546 eiro, kas šogad sniedz asistenta atbalstu vismaz 54 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

 

Par biedrību Dzīvības koks

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība Dzīvības koks dibināta 2004. gadā un ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijā būtu iespēja saņemt kvalitatīvāku veselības aprūpi. Viena no biedrības darbības prioritātēm ir psihosociālās rehabilitācijas programmas onkoloģiskajiem pacientiem Spēka avots ieviešana un pieejamības nodrošināšana. Biedrībai Dzīvības koks kopš 2005.gada piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.