Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Dzeguzīte izdod savu pirmo DVD

Bērnu vokālais ansamblis Dzeguzīte ar koncertu klubā 9.vilnis prezentējis jaunumu – savu pirmo DVD, kurā iekļauts gan Dailes teātrī notikušais “Dzeguzītes lielkoncerts. Apsveikuma koncerts Raimondam Paulam”, gan 30 minūšu gara filma par gatavošanos šim koncertam.

„Atgādināšu, ka 29.februārī Dailes teātrī, sveicot Maestro Raimondu Paulu 80 gadu jubilejā, notika koncerts, kurā skanēja 35 gadu sadarbības laikā tapušās skaistākās un iemīļotākās dziesmas. Arī mums pašiem šis ir jubilejas gads, jo jau 45 gadus „Dzeguzīte” priecē klausītājus,” saka „Dzeguzītes” vadītāja Zigda Martinsone. Viņa uzsver, ka ar „Dzeguzītes” dziesmām ir uzaugušas vairākas paaudzes; tās klausījušies un līdzi dziedājuši vecāki, kas tagad paši audzina savus bērnus ar jaunākajām “Dzeguzītes” dziesmām fonā.

„Lielākajai daļai šo dziesmu mūzikas autors ir Raimonds Pauls, ar kuru sadarbība ansamblim ir jau 35 gadus. „Tāda „Dzeguzīte”, kāda tā ir, izveidojusies, tikai pateicoties Maestro. Ar Paulu sākām sadarboties, kad «Dzeguzītei» bija desmit gadu. Uzdrošinājos viņam piezvanīt un lūdzu, lai Maestro mums uz jubileju uzraksta dziesmu. Jānis Peters uzrakstīja vārdus, un tā ar „Dzegu meitenes un zēni” sākās mūsu sadarbība, kas vēl arvien turpinās,” stāsta „Dzeguzītes” ilggadīgā mākslinieciskā vadītāja Daila Martinsone.

 

Tā kā sadarbība ar Maestro ilgst jau 35 gadus, jubilejas koncerta programma tika veidota kā retrospekcija par ilgo sadarbības periodu, tāpēc atpazīstamas un sirdij tuvas dziesmas jaunajā DVD būs ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Koncerta 1.daļā skanēja dziesmas no Leļļu teātra izrādēm „Brālītis un Karlsons”, „Velniņi”, „Pitons Pīts”, „Kaķīša dzirnaviņas” u.c., turklāt koncertā ciemojās arī īstas lelles no šīm izrādēm. Savukārt koncerta otrajā daļā skanēja dziesmas no iemīļotajām dziesmu spēlēm „Meža gulbji”, „Zaļā jumprava”, „Nāc pie puikām”, dziesmu cikliem „Pasaka par sniegu”, „Brīnumpasaulīte”, kā arī dažādas populāras dziesmas, kuras zina ikviens, piemēram, „Piena ceļš”, „Anniņa vanniņā” u.c. Piebildīsim, ka Intara Rešetina režisētajā koncertā uzstājās ne tikai dažādu paaudžu „Dzeguzītes” dziedātāji, bet arī solisti Normunds Rutulis, Kristīne Prauliņa, Mārtiņš Ruskis u. c. Koncerta režisors ir Intars Rešetins, horeogrāfe Ieva Rudzīte.

 

Vairāk informācijas:

Zigda Martinsone, „Dzeguzītes” vadītāja

Mob. tālr. 29276568

 

Latvijas Radio

Preses sekretāre

Ilze Zaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv