Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR3 aicina uz "Riga Jazz Quartet" studijas koncertu

Otrdien, 24. janvārī, plkst. 18:00 Latvijas Radio 1.studijā un “Klasikas” tiešraidē klausītājus iepriecinās Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa Riga Jazz Stage laureāti un Riga Jazz Quartet.

24. janvāra koncerts būs viens no retajiem, kurā Riga Jazz Quartet muzicēšanu būs iespējams dzirdēt ārpus konkursa Riga Jazz Stage ietvariem – atsevišķi un arī kopā ar vairākiem Riga Jazz Stage starptautiskā konkursa laureātiem, jaunajiem Latvijas džeza solistiem: dziedātāju Kristīni Prauliņu, saksofonistiem Dāvi Jurku un Tomu Rudzinski, kā arī trompetistu Oskaru Ozoliņu.

Tiešraides koncerta programmā dzirdēsit Viktora Ritova, Dāvja Jurkas, Toma Rudzinska, Oskara Ozoliņa oroģinālkompozīcijas, kā arī džeza standartus. Koncertu vadīs Inga Saksone.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai pa e-pastu lr3koncerts@latvijasradio.lv (vietu skaits ierobežots). Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 24. janvārī no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas.

Riga Jazz Stage ir viens no nozīmīgākajiem ikgadējiem Latvijas mūzikas dzīves notikumiem.  Tas dibināts 2004. gadā un šogad uzsāks jaunu apli, atkal secīgi ietverot visas solistu kategorijas.

Augstu profesionālismu konkursā uztur Riga Jazz Quartet, kas jau vairākus gadus dalībniekus pavada fināla un superfināla kārtās. Kvarteta sastāvā apvienojušies vairāki no šī brīža labākajiem Latvijas džeza mūziķiem: pianists Viktors Ritovs, ģitārists Rihards Goba, kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Artis Orubs. Viņu spēkos ir uzkarsēt māksliniecisko atmosfēru, padarīt gaisotni azartisku – tādu, kas liek aizmirst par konkursu un atraisīties labākam sniegumam. Tas ir dzīvs džezs, kas sajūsmina un uzlādē!