Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Zemgalē diskutēs par lauksaimniecības konkurētspēju

Turpinot reģionālo tiešraižu ciklu, piektdien, 25. maijā, Latvijas Radio informatīvi analītiskā raidījuma “Krustpunktā” komanda dosies uz Zemgali, lai diskutētu par lauksaimniecības jautājumiem: vai Latvijas zemniekam ir viegli konkurēt Eiropas tirgū, un kādi ir bijuši zemnieku ieguvumi un zaudējumi 14 gados kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.

Diskusija no plkst. 13:00 notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātes telpās, kuru klātienē var apmeklēt un piedalīties ikviens interesents. Diskusiju vadīs žurnālisti Māra Jansone un Aidis Tomsons.

Diskusijas improvizētās studijas viesi būs Jauno zemnieku kluba pārstāvis Māris Freimanis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere un asociētā profesore Dzidra Kreišmane, Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre, kā arī Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja, Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes valdes locekle Agita Hauka.

Šī ir jau ceturtā Latvijas Radio reģionālā tiešraide, veidojot klātienes diskusijas par Latvijas reģionu aktualitātēm. Pirmā reģionālā tiešraide februāra beigās skanēja no Valkas Vidzemē, lai pierobežā salīdzinātu latviešu un igauņu konkurences un sadarbības aspektus. Kurzemē Kuldīgas galvenajā bibliotēkā meklētas atbildes tematam – vai un kad mēs brauksim pa labākiem ceļiem. Savukārt Latgalē diskusija notika Upītes tautas namā, tuvplānā pētot – ko ciemam nozīmē palikt bez savas skolas.

Reģionālo tiešraižu mērķis ir būt tuvāk klausītājam un veicināt novadu iedzīvotāju iesaisti diskusijās par reģiona aktualitātēm. Diskusijai varēs sekot līdzi arī Latvijas Radio 1 un video straumē Facebook @Latvijas Radio 1.

 

Papildu informācijai:

Ieva Aile

Komunikācijas daļas vadītāja

Tālr.: 29104676 | ieva.aile@latvijasradio.lv