Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 vadītāja pienākumu izpildītāja būs Ilva Milzarāja

Par latviešu mūzikas kanāla Latvijas Radio 2 (LR2) vadītāja pienākumu izpildītāju tiks apstiprināta Latvijas Radio 5 – pieci.lv vadītāja Ilva Milzarāja, kas, apvienojot administratīvos resursus, turpmāk vadīs abus Latvijas Radio radniecīgos mūzikas kanālus. Tāpat LR2 plānots iecelt galveno satura redaktoru, šim amatam virzot bijušo LR2 programmu vadītāju, šobrīd multimediju galveno redaktoru Kasparu Mauriņu. Savukārt LR2 galvenā mūzikas redaktora amatā darbu turpinās pieredzējušais Roberts Buivids.

„Domājot par Latvijas Radio 2 vadītāja pienākumu izpildītāju, mēs vispirms lūkojāmies iekšējo resursu virzienā. Abu Latvijas Radio mūzikas kanālu – Latvijas Radio 2 un pieci.lv – grupēšana zem viena administratīva vadītāja ir likumsakarīga, jo abos kanālos plaši pārstāvēta ir tieši latviešu mūzika. Esam pārliecināti, ka pārmaiņas ienesīs jaunas un pozitīvas vēsmas Latvijas Radio 2 skanējumā, kā arī veidos ciešāku saturisko sadarbību ar pieci.lv” skaidro Latvijas Radio valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere.

Savukārt I.Milzarāja uzsver: “Šis kanāls ir ar ļoti plašu un lojālu auditoriju. Ir prieks un vienlaikus arī izaicinājums sākt darbu mīlētākajā radiostacijā Latvijā. Jaunu cilvēku un redzējuma ienākšana klausītājiem noteikti būs pamanāma un, domāju, tas tiks novērtēts ar pluss zīmi”.

Ilva Milzarāja no 2017. gada novembra vada Latvijas Radio 5 – pieci.lv. Pirms tam ieguvusi plašu pieredzi darbā medijos, strādājot Latvijas Televīzijā. I.Milzarājai ir augstākā izglītība režijā un pasākumu organizēšanā, kas iegūta Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Latvijas Radio izsaka lielu pateicību līdzšinējam Latvijas Radio 2 vadītājam Arminam Ronim par ilggadīgu sadarbību un ieguldījumu Latvijas Radio 2 attīstībā, un novēl veiksmi un izdošanos turpmākajos profesionālajos izaicinājumos. Jau ziņots, ka A. Ronis ir uzrakstījis iesniegumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu pēc „Muzikālās Bankas” noslēguma ceremonijas.

Kantar TNS 2018. gada dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir populārākā radiostacija Latvijā ar 19,3% tirgus daļu, ik nedēļu sasniedzot 517 tūkstošus lielu auditoriju.

 

 

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv