Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv atgriežas populārais Ziemassvētku radio

Laikā, kad Latviju pirmo reizi pārklājusi sniega sega un līdz Ziemassvētku vakaram ir atlicis mēnesis, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv mājaslapā un aplikācijā atsācis skanēt īpašais interneta Ziemassvētku radio.

Ziemassvētku radio var klausīties pēdējos gados sacerētās dziesmas un tradicionālo Ziemassvētku dziesmu kaverversijas. Starp daudzajām dziesmām angļu un latviešu valodā ir arī klasiskas vērtības, kā britu mūziķa Pola Makartnija „Wonderful Christmastime” un latviešu roka grupas „Līvi” kompozīcija „Eglīte”.

„Tās ir mūsu īpaši atlasītas Ziemassvētku dziesmas, kas palīdz uzburt Ziemassvētku noskaņu, bet neiedzen izmisumā un apnikumā ar vienmuļu skanējumu. Tā kā iestājās vēsāks laiks un uzsniga pirmais sniegs, nolēmām šo radio atklāt tieši tagad,” stāsta Latvijas Radio 5 galvenais mūzikas redaktors Toms Grēviņš.

Ziemassvētku radio pieejams gan Latvijas Radio 5 mājaslapā pieci.lv, gan arī aplikācijā „Pieci”, kas pieejama Android un iOs operētājsistēmas viedtālruņiem.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir jauniešu sabiedriskais medijs un vienīgais radio Latvijā, kurā netiek atskaņotas reklāmas. Pieci.lv apvieno dažādu dzīvesstilu un viedokļu līderus, veidojot sabiedriskā medija platformu, caur kuru augt un attīstīties dažādu subkultūru piekritējiem. Klausieties Pieci.lv radio uztvērējos – Rīgā 93.1 FM, Ventspilī 96.5 FM, Liepājā 102.1 FM, Valmierā 89.5 FM, Rēzeknē 103.8 FM, Daugavpilī 104.0 FM, internetā pieci.lv un mobilajā aplikācijā „Pieci”.