Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv gatavojas Eiropas radiostaciju sacīkstēm „Radiobattle”

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv šosvētdien savus klausītājus aicina atbalstīt dīdžejus Karmenu Stepanovu un Magnusu Eriņu, kuri piedalīsies Itālijas raidorganizācijas „Rai” rīkotajā Eiropas radiostaciju sacīkstē „Radiobattle”. Svētdien, 31.janvārī no pl. 21:00 līdz 22:00, Pieci.lv ēterā – gan internetā, gan FM frekvencēs visā Latvijā notiks sacensība starp Pieci.lv un Horvātijas radiostaciju „HR2”.

Sacīkstes noteikumi: stundas ietvaros savstarpēji sacenšas divu Eiropas radiostaciju dīdžeji, atskaņojot mūziku un sarunājoties ar klausītājiem, kuri ir aicināti atbalstīt savu komandu, komunicējot sociālajā tīklā „Twitter”, aiz sava vēstījuma uzrakstot tēmturi #radiobattlelv. Radio komanda ar vislielāko tvītu skaitu, kurā ir iekļauts konkrētajai valstij piemērotais tēmturis un kurš ir savākts stundas laikā, ir uzvarējusi un iegūst ceļazīmi un „Radiobattle” finālu Romā, 22.aprīlī.

Kopumā sacensībās piedalās 16 Eiropas valstu radiostacijas. Astoņās svētdienās sacenšas viens komandu pāris, savukārt finālā spēkiem mērosies četru radiostaciju dīdžeji. Pagājušajā svētdienā mačā starp Igaunijas radiostaciju „Raadio 2” un Šveices radio uzvarēja igauņu dīdžeju duets.

Pagājušajā gadā „Radiobattle” kā pirmie kādas Latvijas radiostacijas pārstāvji piedalījās Pieci.lv dīdžeji Marta Grase un Toms Grēviņš. Viņu debija, pateicoties klausītāju aktivitātei, vainagojās ar uzvaru lielajā finālā Milānā, pie tam, uzvarēta tika tieši igauņu radiostacija „Raadio 2”, kā arī Serbu radiostacija „O Radio and RTV Novi Sad 1”.

Kā uzsver Grēviņš, šīs sacensības ir „iespēja nokļūt daudz lielākas auditorijas priekšā un lieliska iespēja citu valstu sabiedriskajās popmūzikas radiostacijās atskaņot pašmāju labāko jauno mūziku.”

Latvijas „Twitter” lietotāju aktivitāte, kāda tā bija pērngada sacensībās, sasniedza jaunu rekordu „Radiobattle” pastāvēšanas laikā, un arī šogad Pieci.lv dīdžeji cer uz savu klausītāju atsaucību: „Šobrīd gan mūsu esošie, gan vēl topošie klausītāji ir labi iesildījušies ar tvītošanu un tēmturu izmantošanu, atbalstot Kristapu Porziņģi, tā kā ceram, ka šī aktivitāte pāries arī uz atbalstu mūsu dalībā „Radiobattle””, stāsta Karmena Stepanova.