Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā – Lielā Mūzikas balva 2015

Sākot no 17. februāra, ik darbdienu plkst. 12.00 ar atkārtojumu plkst. 22.30 Latvijas Radio 3 – „Klasika” piedāvās „Lielās Mūzikas balvas 2015” ieguvēju un nominantu parādi, to atklājot ar pianista Venta Zilberta portretu, kuram piešķirta balva  „Par mūža ieguldījumu”. Savukārt 22. februāra raidījums būs veltīts komponistei Dacei Aperānei, kurai piešķirta balva „Par Latvijas akadēmiskās mūzikas popularizēšanu pasaulē”.

Visi pārējie raidījumi būs veltīti „Lielās Mūzikas balvas” nominantiem: 18. februārī – kategorijā „Gada koncerts”, 19. februārī – „Par izcilu interpretāciju”, 23. februārī – „Gada jaunais mākslinieks”, 24. februārī – „Par izcilu sniegumu”, 25. februārī – „Gada uzvedums”, 26. februārī – „Par izcilu darbu ansamblī” un 29. februārī – „Gada jaundarbs”.

„Lielās Mūzikas balvas” pasniegšanas dienā – 1. martā – plkst. 12.00 „Klasikas” studijā būs Inga Saksone kopā ar ekspertiem muzikologu Borisu Avramecu un mūzikas žurnālistu Armandu Znotiņu, prognozējot balvas laureātus un pa telefonu sazinoties ar Edgaru Raginski, kurš tobrīd Latvijas Nacionālajā operā sekos koncerta mēģinājumam, ļaus sajust gaidāmā notikuma gaisotni un tiksies ar balvas pretendentiem. Šis raidījums noslēgs „Prognožu spēli ”Totalizators””, kurā jau kopš 8. februāra ikviens ir aicināts piedalīties, balsojot par vienu kandidātu katrā kategorijā.

Spēles dalībnieki, kuru prognozes izrādīsies žūrijas vērtējumam vistuvākās, piedalīsies vērtīgu balvu izlozē. Balvu fondā ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Valsts kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” nākamās sezonas abonementi, „Riga Jazz Stage 2016” abonements (visi – divām personām), ielūgumi uz Ērika Ešenvalda operas „Iemūrētie” pirmizrādi un uz 24. Liepājas Starptautiskā Zvaigžņu festivāla koncertiem, žurnālu „Mūzikas Saule” un „Figaro” 2016. gada abonementi, ielūgumi uz Reiņa Zariņa koncertizrādi „Gadalaiki” Latgales vēstniecībā GORS un uz Vinetas Sareikas un „Sinfonietta Rīga” koncertu „Vivaldi „Gadalaiki”” , kā arī vakariņas ar kādu no „Lielās Mūzikas balvas” laureātiem vīna bārā „Garage” Berga bazārā.

Prognožu spēle tiks slēgta 1. martā plkst. 12.00. Prognozēt varat šeit: http://ej.uz/LMBTotalizators.

„Lielās Mūzikas balvas 2015” pasniegšanas ceremonija notiks 1. martā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā. Tās tiešraidi, kuru vadīs Inga Saksone un Edgars Raginskis, aicinām klausīties Latvijas Radio 3 – „Klasika”. Tiešraides noslēgumā – prognožu spēles uzvarētāju izloze un paziņošana.

Latvijas Radio 3 – „Klasika” ir klausāma radio frekvencēs un internetā. Programmas jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.