Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

"Maskačkas stāsts" sāk skanējumu Radioteātrī

Latvijas Radioteātris no šīs svētdienas, 22.maija, piedāvās noklausīties Luīzes Pastores grāmatas „Maskačkas stāsts” radiolasījumu. Stāsts skanēs katru svētdienu vienpadsmit turpinājumos Latvijas Radio 1 kanālā plkst.10:05.

Stāsta autore Luīze Pastore par šo grāmatu ir saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvu. Bet sākās tas tā: studējot Latvijas Kultūras akadēmijā, kas atrodas Maskavas forštatē jeb tautā dēvētajā Maskačkā, Luīze iepazinusies ar šīs neatkarīgās republikas iemītniekiem, kuri iedvesmoja pastāstīt par visiem zināmo, taču līdz galam neiepazīto Rīgas rajonu. Tas ir piedzīvojumu stāsts par puisēnu Jēkabu, kurš pavisam negaidīti nokļūst Rīgas noslēpumainākajā rajonā Maskačkā. Tur viņš iepazīstas ar īstu jūrnieku Ērgli, pavisam neciešamu meiteni Mimmi un sadraudzējas ar pašu Maskačkas Bosu — runājošu suni! Kā saka autore: „Mani iedvesmo tas, ka bērnu grāmatās viss ir iespējams. Mazs zēns var Rīgu nogremdēt pašā Daugavas dibenā, suņi runā cilvēku mēlē, un leģendārā Maskačka piepeši pārtop par drošāko republiku bērniem un klaiņojošiem suņiem. Es vēlētos, kaut literatūra liktu noticēt – arī manā dzīvē viss ir iespējams! Pa īstam!”

Par to, lai radiolasījumā viss notiktu pa īstam, gādās Linda Rutule, Edgars Kaufelds, Intars Rešetins, Ģirts Ķesteris, Lauris Dzelzītis, Inga Misāne, Arnis Līcītis, Sāra Anitena, Krišjānis Eglīte, Dominiks Klints, kā arī režisore Irēna Cērmane un skaņu režisors Andis Ploks.

Aizraujošo piedzīvojumu stāstu turpinājumos klausieties arī internetā www.radioteatris.lv!

 

Foto: skaņu režisors Andis Ploks ar stāsta autori Luīzi Pastori.