Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas jauna erudīcijas radio spēle jauniešiem "Faktu mednieki"

Gatavojoties Latvijas simtgadei, Latvijas Radio 1 piedāvā jaunu faktu spēli jauniešiem „Faktu mednieki”. Tajā noskaidrosim, kurā Latvijas novadā – Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē vai Latgalē – ir zinošākie vidusskolēni.

Raidījums Latvijas Radio 1 skanēs svētdienās plkst.10:05 un Latvijas Radio 5 – Pieci.lv plkst. 12:00. Spēlē ietverti jautājumi par Latvijas vēsturi, kultūru, dabu, zinātni, ģeogrāfiju un sportu. Viena spēle izskanēs četrās mēneša svētdienās, un katrā spēlē četri jaunieši ne tikai cīnīsies par uzvaru, bet arī krās punktus savam novadam. Spēles fināls, kurā uzzināsim, kurš novads ieguvis visvairāk punktu, notiks Latvijas 100.dzimšanas dienā – 2018. gada 18. novembrī.

Aicinām ikvienu vidusskolēnu pieteikties turpmākajām spēlēm un cīnīties par iespēju apmeklēt mūzikas festivālu Positivus! To var izdarīt Latvijas Radio 1 interneta mājas lapā, aizpildot anketu: http://lr1.lsm.lv/lv/lr1/raidijumi/faktu-mednieki/.

Savukārt erudīcijas spēļu entuziasti katru pirmdienu var pārbaudīt savas zināšanas par Latviju, atbildot uz spēles jautājumiem sabiedrisko mediju portāla lsm.lv sadaļā „Spēles”.

Radio spēli vadīs Latvijas Radio režisore Diāna Bērza un Pumpuru vidusskolas 12. klases skolnieks Kristers Bērzs.

Spēles aktualitātēm seko līdzi arī sociālajos tīklos @LatvijasRadio1 un @PieciLV!