Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv būtiski palielinājis klausītāju skaitu

Saskaņā ar Kantar TNS auditorijas datiem par radio kanālu auditorijām 2017.gada pavasarī, Latvijas Radio jauniešu kanāla Pieci.lv auditorija ir pieaugusi gandrīz divas reizes, sasniedzot 73 000 klausītāju lielu auditoriju (Reach ‘000) un palielinot tirgus daļu no 1,2% uz 2,1% (AQH Share %).

            Pieci.lv lielākais auditorijas pieaugums sasniegts jauno klausītāju grupā vecumā no 18 līdz 34 gadiem, kur klausītāju skaits dubultojies no 20 tūkstošiem uz  40 tūkstošiem, salīdzinot jaunākos datus ar pagājušā gada pavasara datiem.

            Kopējo līdera pozīciju radio tirgū joprojām ieņem Latvijas Radio 2 ar 19,7% lielu tirgus daļu. Nozīmīgu auditorijas pieaugumu sasniedzis arī Latvijas Radio 1, palielinot tirgus daļu līdz 9,6% iepriekšējo 7,9 % vietā.

Stabilas pozīcijas radio tirgū saglabā arī integrācijas kanāls Latvijas Radio 4 – Doma laukums, sasniedzot 111 000 klausītāju nedēļā, kā arī  mūzikas un kultūras kanāls Latvijas Radio 3 – Klasika, kas sasniedz 45 000 klausītāju (RCH ‘000)

Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe novērtē sasniegtos rezultātus un uzsver: „Mēs esam gandarīti par auditorijas datu pieaugumu - pavasara sezonā ir palielinājusies gan kopīgais Latvijas Radio programmām veltītais klausīšanās laiks, gan sasniegtā auditorija. Tradicionāli populārākā radio programma Latvijā aizvien ir LR2, īpaši atzīmējams ir LR5 ar būtisku, gandrīz dubultu tirgus daļas pieaugumu. Klausītāju atsaucība mums ir ļoti būtiska, tas liecina, ka auditorija novērtē mūsu darbu, pastāvīgi un mērķtiecīgi pilnveidojot radio saturu un kvalitāti.

Būtisks izaicinājums ikvienam tradicionālam medijam, īpaši sabiedriskajiem medijiem, ir spēja uzrunāt gados jaunu auditoriju. LR5 ir atradis veidu, kā runāt vienā valodā ar šo auditoriju un joprojām meklē aizvien jaunas mijiedarbes un iesaistes formas, lai piesaistītu klausītājus.”

Seko līdzi Latvijas Radio aktualitātēm sociālās tīklošanas vietnēs facebook.com/LatvijasRadio un twitter.com/LatvijasRadio, kā arī instagram.com/Latvijasradio un youtube.com/LatvijasRadio!