Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākusies dziesmu ziedošana labdarības maratonā Dod Pieci

No šodienas, 4. decembra Dod Pieci mājas lapā www.dodpieci.lv ir sākusies dziesmu pieteikšana par ziedojumiem šī gada labdarības maratonam, ko Latvijas Radio rīko sadarbībā ar Latvijas Televīziju un organizāciju Ziedot.lv. Šogad sabiedrība ar savu ziedojumu var atbalstīt cilvēkus, kuri vēlas dot ģimeni Latvijas bērnu namos nokļuvušajiem bērniem. Minimālais ziedojums par vienu dziesmu ir pieci eiro, kas nozīmēs vismaz pusstundu emocionālas un praktiskas palīdzības atbalsta programmā Plecs ģimenēm, kuras apsver iespēju uzņemt, vai jau ir devušas mājas bērniem no bērnu namiem. 

Klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā tiks atskaņotas labdarības maratona Dod Pieci laikā, kad no 17.-23. decembrim trīs radio dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš sešas diennaktis dzīvos un strādās īpašā stikla studijā, kas šogad pirmo reizi atradīsies Doma laukumā līdzās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam. Dod Pieci labdarības maratons noritēs 144 stundu garumā, un tā laikā stikla studiju katru dienu apciemos Latvijā pazīstamas personības, kā arī ar nelielu koncertu uzstāsies populāri mūziķi.

Dod Pieci norisei 24 stundas diennaktī varēs sekot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā un tiešsaistē www.dodpieci.lv. Labdarības maratona atklāšanu un noslēgumu tiešraidē translēs Latvijas Televīzija, savukārt ik nakti līdz pat pulksten 6:00 rītā stikla studijā notiekošais tiešraidē būs vērojams LTV 1. kanālā.

Dāsnākais ziedojums par vienu dziesmu  – 4111 eiro

Lielākā summa, kas maratona pastāvēšanas vēsturē ziedota par vienu dziesmu, ir 4111 eiro, un šis ziedojums tika reģistrēts pērn par grupas Marta migla kompozīciju Koris. Pirmajā labdarības maratona Dod Pieci norises gadā par ziedojumiem tika pieteikta 2371 dziesma, otrajā – 5368 dziesmas, bet trešajā – jau 6969 dziesmas.

Desmit dziesmas, par kurām visbiežāk ziedots iepriekšējos trīs labdarības maratonos ir Māras Upmanes-Holšteines, Goran Gora un Dona sacerētā 2016. gada Dod Pieci himna Nepārlaužams, Latvijas mūziķu apvienības Kaut Kur Ziemeļos kompozīcija Divas dvēseles, Musiqq dziesma Silta sirds, Prāta Vētra & Musiqq kopdarbs Debesis iekrita tevī, Prāta Vētra dziesmas Meklēt vienam otru un Mana dziesma, Renāra Kaupera Mazā bilžu rāmītī, Mārtiņa Freimaņa Pie Dieviņa gari galdi, Intara Busuļa Miglas rīts un Dona dziesma Dieviņš.