Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv piedāvā jaunu multimediālu projektu „Ar 20 eiro kabatā”

Latvijas Radio 5 – pieci.lv, attīstot multimediālo saturu, no 28. jūlija piedāvā jaunu vasaras sociālo tīklu projektu „Ar 20 eiro kabatā”. 15 minūšu garās videoepizodēs, projekta veidotāji sniegts padomus, kā apceļot Latviju ar pieticīgu budžetu, vien 20 eiro, un izaicinās jauniešus apmeklēt Latvijas skaistākās pilsētas, lai krātu jaunus iespaidus un emocijas. Visas piecas raidījuma epizodes augustā būs skatāmas pieci.lv YouTube kanālā: https://www.youtube.com/PieciLV

„Nereti mums šķiet, ka ceļošana ir visai dārgs prieks. Taču ceļot var arī tepat pa Latviju. Cik no mums patiesībā ir tā kārtīgi izzinājuši Latvijas pilsētas? Ar šo projektu mēs vēlamies jauniešiem parādīt, ka, lai apceļotu Latviju, nav nepieciešami lieli līdzekļi, vien laiks un patiesa vēlme izzināt mūsu zemi. Tas ir aizraujoši un izaicinoši, tāpēc es aicinu jauniešus mesties avantūrā un budžeta versijā apceļot Latviju, lai krātu jaunus iespaidus un emocijas,” stāsta projekta veidotāja un pieci.lv raidījumu vadītāja Monika Martinso.

Projekta ietvaros raidījuma veidotāji ar 20 eiro kabatā un nelieliem papildu izdevumiem ceļam, dodas vasaras piedzīvojumā, apceļojot piecas Latvijas pilsētas – Ogri, Rēzekni, Cēsis, Jelgavu un Liepāju. Katrā pilsētā tiks apskatītas iespējas aktivitātēm un izklaidei par pieejamām cenām, kā arī, izmantojot ekspertu palīdzību un padomus, sniegti ieteikumi, kā saprātīgi plānot savas finanses un laiku ceļojot.

Informācija par jaunajām epizodēm būs pieejama gan pieci.lv sociālajos tīklos, kā arī ik nedēļu Pieci Brauc rubrikā „Uz riteņiem”, bet pilnas raidījuma epizodes būs skatāmās pieci.lv YouTube kanālā.

Latvijas Radio 5 – pieci.lv ir jauniešu satura multimediāla platforma. Atbilstoši mērķauditorijas vajadzībām, Latvijas Radio 5 – pieci.lv ir pieejams dažādos formātos. FM viļņos radiostacija dzirdama gandrīz trešdaļā Latvijas teritorijas, sasniedzot 73,1% valsts iedzīvotāju. Latvijas Radio 5 – pieci.lv skan Rīgā 93,1 frekvencē, Daugavpilī 104,0 frekvencē, Liepājā102,1 frekvencē, Rēzeknē 103,8 frekvencē, Valmierā 89,5 frekvencē un Ventspilī 96,5 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai Pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.

Kantar TNS 2019. gada ziemas – pavasara sezonas auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – pieci.lv ik nedēļu klausās 153 tūkstoši klausītāju visā Latvijā.

 

Papildu informācijai:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589, e-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv