Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

#GrupuKrekluDienā aicinās ziedot grūtībās nonākušu mūziķu atbalstam

30. augustā jau trešo gadu Latvijā tiks atzīmēta Latvijas Radio 5 ­– pieci.lv aizsāktā iniciatīva #GrupuKrekluDiena. Šogad, līdztekus savu mīļāko mūziķu godināšanai un foto publicēšanai sociālajos tīklos ar mīļākās grupas T-kreklu, notiks arī 12 stundu dzīvā ētera labdarības koncertsērija, kuras laikā saziedotie līdzekļi tiks veltīti grūtībās nonākušo Latvijas mūziķu atbalstam. Pasākumu organizē pieci.lv sadarbībā ar “Fonds Līdzskaņa” un Latvijas Radio 2.

 „Esam pārliecināti, ka divos gados, kopš svinam Grupu kreklu dienu, esam iesildījuši klausītājus kam vērienīgākam. Pirmajā gadā mūziķu godināšanu izveicām tikai pieci.lv, otrajā gadā – jau visā Latvijas Radio. Nu laiks pāriet jaunā līmenī. Ar Latvijas Radio 2 kolēģu un “Fonds Līdzskaņa” palīdzību rīkosim vērienīgu labdarības koncertsēriju, tāpēc šogad mēs aicinām ne tikai atcerēties un godināt savus mīļākos mūziķus, velkot īpašo kreklu, bet arī novērtēt un atbalstīt tos mūziķus, kurus skārušas veselības problēmas un citas likstas,” stāsta pieci.lv DJ un idejas autors Toms Grēviņš.

„Kopš 2016. gada, ar “Fonds Līdzskaņa” starpniecību, tiek vākti ziedojumi tiem mūziķiem, kuri ir nonākuši nelaimē un kuriem nepieciešams atbalsts. Situācijas ir ļoti dažādas – tās ir veselības problēmas, kur fonds iesaistās un sedz medicīnas vai rehabilitācijas pakalpojumu izmaksas, kā arī dažādas praktiskas sadzīves situācijas, kuras atrisināt pašu spēkiem ir ļoti grūti. Mūziķi bieži ir tie, kas ziedo savu laiku un talantu, nepaliekot vienaldzīgi, ja kādam nepieciešama palīdzība. Šī ir reize, kad visa sabiedrība var pateikties Latvijas mūziķiem un sniegt atbalstu ziedojot,” skaidro “Fonds Līdzskaņa” vadītāja Liena Grīna.

Savukārt Latvijas Radio 2 galvenais redaktors Kaspars Mauriņš atzīst, ka Latvijas Radio 2 kā latviešu populārā mūzikas kanālam ir pienākums aktīvi līdzdarboties: „Šī gada Grupu kreklu dienas sauklis ir – atceries, parādi, novērtē! Atcerēšanās simbolizē katra personīgo pieredzi ar mūziķiem, kuri ir atstājuši paliekošas vērtības mūsu dzīvē. Paradīšana simbolizē grupu kreklu dienu – aicinām lepoties ar savu mīļāko mūzikas grupu vai solistu. Savukārt novērtēšana simbolizē projekta sociālo pusi – atbalsta un cieņas izrādīšanu mūziķiem ziedojumu formā, uz kuru šogad aicinām”.

Labdarības koncertsēriju no Latvijas Radio 1. studijas vienlaikus tiešraidē pārraidīs pieci.lv, Latvijas Radio 2, kā arī sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Sekot līdzi koncerta norisei tiešraidē varēs arī „Fonds Līdzskaņa” Facebook kontā. 12 stundu garajā koncertsērijā uzstāsies 12 Latvijas mūziķi, grupas un muzikālās apvienības. Sīkāka informācija par koncerta programmu sekos.

Savukārt ziedojuma tālrunis 90067008 (viens zvans = 1,42 EUR), kas darbosies arī koncerta laikā, būs aktīvs no 26. līdz 31. augustam.

Kopš 2016. gada “Fonds Līdzskaņa” ir sniedzis palīdzību 14 dažādiem mūziķiem un viņu ģimenēm – Aleksandram Šlujevam, Valdim Atālam, Robertam Gobziņam, Valteram Frīdenbergam, Dainim Dobelniekam, Rolandam Balodim - Ūdrim jeb Ūdrītim, Aleksandram Kublinskim, Harijam Zariņam, Evai Bindei, Sondrai Zaļupei, Valdai Rudzītei, Guntaram Muceniekam un citiem.

Projekta atbalstītāji: radošā digitālā satura mārketinga aģentūra “New Black” un pasākumu apkalpošanas kompānija “3S”.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv