Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Dod Pieci! aģents Čiekurmens apmeklēs slimnīcas un pansionātus

Sabiedrisko mediju labdarības maratona Dod Pieci! īpašais aģents Čiekurmens – īstajā vārdā Rafaels Ciekurs, kurš ikdienā strādā par Neatliekamās medicīniskās palīdzības feldšeri – labdarības maratona laikā ik dienas dosies uz slimnīcu paliatīvās aprūpes nodaļām un pansionātiem, lai pateiktos personālam par smago un nozīmīgo darbu, rūpējoties par pacientu veselību un pienācīgu aprūpi mūža nogalē. Čiekurmens kopā ar Latvijā zināmiem mūziķiem Kārli Kazāku, Lauri Valteru, Miku Dukuru, Rihardu Leperu, grupām Triānas Parks un Radio trio, kā arī duetu Carousel, viesosies Paula Stradiņa Klīniskajā Universitātes slimnīcā,  Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas nodaļās, Vidzemes slimnīcā,  kā arī aprūpes centros Rīgā un Jūrmalā.

„Aicinot sakārtot paliatīvās aprūpes sistēmu, nedrīkst to dalīt mediķos, pacientos vai to tuviniekos. Katrs valsts iedzīvotājs ir pelnījis, lai šī joma ir sakārtota - mēs visi esam saistīti. Runājot par sistēmas nepilnībām, nedrīkst to risināšanu uzlikt tikai uz ārstu un medicīnas personāla pleciem. Kopā jāatrod risinājums un jādara viss, kas mūsu spēkos, lai  veidotu tādu paliatīvo aprūpi, kurā vislielākā vērtība ir cilvēks un viņa vajadzības līdz pēdējai dzīves dienai,” saka 2019. gada labdarības maratona Dod Pieci! vēstnese Evija Unāma.

Jau otrdien, 17. decembrī, plkst. 16:45 Čiekurmens kopā ar dziesminieku Kārli Kazāku viesosies pie Austrumu Klīniskās universitātes Toksikoloģijas un sepses klīnikas personāla. 18. decembrī plkst. 12:45 Čiekurmens kopā ar dziedātāju Miku Dukuru pieslēgsies Dod Pieci! stikla studijai no Valmieras, lai teiktu paldies Vidzemes slimnīcas mediķiem. Ceturtdien, 19. decembrī, akcijas īpašais aģents kopā ar ansambli Radio trio apmeklēs Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes nodaļu un piektdien, 20. decembrī, kopā ar duetu Carousel – Austrumu slimnīcas Paliatīvās aprūpes nodaļu stacionārā „Biķernieki”. 21. un 22. decembrī Čiekurmens kopā ar aktieri Rihardu Leperu un mūziķi Lauri Valteru tiešraidē pieslēgsies no sociālās aprūpes centriem „Stella Maris” un „Jūrmala”. Maratona noslēguma dienā, 23. decembrī, Čiekurmens ar grupu Triānas Parks viesosies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes nodaļā, lai pateicību izteiktu tiem, kas rūpējas par mazākajiem pacientiem.

Čiekurmena viesošanās medicīnas iestādēs un sociālās aprūpes centros būs vērojama video tiešraidē pieci.lv Facebook lapā, kā arī dodpieci.lv, lsm.lv un dzirdama pieci.lv ēterā. 

Labdarības maratons Dod Pieci! šogad ir veltīts neārstējami slimu cilvēku mūža nogalei, uzsverot, ka rūpes dzīves beigās ir tik pat svarīgas kā sākumā. Visi labdarības maratona saziedotie līdzekļi caur Ziedot.lv tiks novirzīti neārstējami slimu cilvēku aprūpei, rūpējoties par to, lai ikviens mūža nogalē saņemtu pienācīgu aprūpi un varētu šo pasauli pamest cieņpilni. Minimālais ziedojums 5 eiro nodrošinās vienu šķidras pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs paēst nevar. Tāpat ziedojumi palīdzēs citiem paliatīvās aprūpes pacientu atbalsta pasākumiem – fizioterapeita palīdzībai, uztura speciālista konsultācijām, transporta pakalpojumiem u.c.

Par labdarības maratonu “Dod Pieci!”

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai, atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem, kā arī jauno vecāku mācību programmas izveidei un veselīgas piesaistes veidošanai. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide – katrs “Dod Pieci!” stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Labdarības maratonu “Dod Pieci!” jau sesto gadu rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu lsm.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

Liels paldies maratona partneriem un atbalstītajiem, bez kuru līdzdalības maratona norise nebūtu iespējama: informācijas tehnoloģiju uzņēmumam “Tieto Latvia” un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam par finansiālu atbalstu. Paldies reklāmas aģentūras “DDB Lavija” komandai un digitālā satura mārketinga aģentūrai “New Black”. Informatīvi labdarības maratona norisi atbalsta lielformāta un digitālās vides reklāmas mediji „Visual Media”, „Clear Channel” un “Riga Plaza”, kā arī viena no vadošajām izdevniecībām Latvijā „Žurnāls Santa”. Paldies arī par atbalstu SIA “Lat Eko Food”, nodrošinot stikla studijas dīdžejiem un tehniskajam personālam dabīgos un veselīgos smūtijus “Rūdolfs”, kā arī „Spināti un sviests” un “ Pica Lulū” par maratona tehnisko darbinieku ēdināšanu. Paldies lielformāta reklāmas ražotnei „Magnum NT” par studijas vizuālā noformējuma druku, kā arī būvniecības uzņēmumam SIA “Hose” un “Alan Deko” par atbalstu stikla studijas labiekārtošanā.

 

Papildu informācija:

Indra Zomerovska

Labdarības maratona Dod Pieci! komunikācijas vadītāja

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv