Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 ēterā multimediāls jauno tehnoloģiju raidījums „Digitālās brokastis”

Latvijas Radio 1 ēterā turpmāk skanēs multimediāls raidījums par jaunajām tehnoloģijām „Digitālās brokastis”. Tas apskatīs nozares pēdējos sasniegumus un apspriedīs aktualitātes ar profesionāļiem un dzīvesstila jomas ekspertiem. Raidījums būs dzirdams piektdienās plkst.10.05, un tā epizodes pieejamas arī video versijā Latvijas Radio YouTube kontā un podkāstā. „Digitālās brokastis” vada Artis Ozoliņš un Rihards Blese.

Katrā „Digitālo brokastu” raidījumā tiks apskatīti līdz pat desmit pasaules tehnoloģiju jaunumu, kā arī dzirdama intervija ar ekspertiem par nozarē aktuālu izgudrojumu, notikumu vai tendenci.  Ik nedēļu sabiedrisko mediju sociālajos tīklos notiks arī klausītāju aptauja par tehnoloģiju jautājumu, ko eksperti apspriedīs „Digitālo brokastu” laikā.

„Cenšamies sarežģīto izskaidrot vienkārši - no entuziastu skatupunkta. Visbiežāk raidījumā runājam par aktualitātēm, jaunākajām ierīcēm, izmaiņām sociālajos tīklos, zinātnes sasniegumiem un kosmosu, kā arī vienkārši amizantiem notikumiem tehnoloģijās. Mūsu mērķis ir būt par iknedēļas tehnoloģiju ziņu devu katram Latvijas iedzīvotājam,” teica viens no raidījuma „Digitālās brokastis” veidotājiem Artis Ozoliņš.

Latvijas Radio 1 direktore Inese Matjušonoka teica: „Šogad Latvijas Radio 1 ēterā skanēs daudz jaunu raidījumu, aptverot dažādas sabiedrībai būtiskas tēmas. Jaunās tehnoloģijas ir viena no aktualitātēm, kas skar nu jau ikviena iedzīvotāja ikdienu un aicina nemitīgi papildināt prasmes. Jāsaka, ka pasaulē pēdējos gados arī radiostacijas arvien vairāk izmanto dažādas tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, ejot laikam līdzi un piedāvājot klausītājiem daudz plašāku iespēju raidījuma satura iegūšanai arī citās platformās, multimediāli. Latvijas Radio 1 multimediālo raidījumu klāstu šogad papildina „Digitālās brokastis”.”
 
Raidījuma ilgums ir 53 minūtes, un tā video epizodes pieejams Latvijas Radio Yout Tube kontā (https://ej.uz/Digitalas-Brokastis) un podkāsta formātā https://podfollow.com/digitalasbrokastis, kā arī populārākajās podkāstu vietnēs.

Kā ierasts, raidījums „Digitālās brokastis” šajā pašā laikā plkst.10.05 turpinās skanēt arī Latvijas Radio 6 Naba.

Publicitātes foto.  

Papildu informācija:

Daiga Konošonoka
Latvijas Radio 
Komunikācijas un multimediju daļas 
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 28313163
E-pasts: daiga.konosonoka@latvijasradio.lv