Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

No 1. marta Latvijas Radio 4 raida ziņas arī ukraiņu valodā

Sakarā ar Krievijas militāro uzbrukumu Ukrainai, no otrdienas, 1. marta, uz nenoteiktu laiku Latvijas Radio 4 – Doma laukums divas reizes dienā pārraidīs Ukrainas sabiedriskā radio ziņu izlaidumus ukraiņu valodā. Tādējādi tiek izrādīta solidaritāte Ukrainai un nodrošināta informācijas pieejamība gan Latvijā dzīvojošiem ukraiņiem, gan tiem, kas no Ukrainas meklē patvērumu Latvijā.

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums Ukrainas radio (daļa no Ukrainas nacionālās televīzijas un radio kompānijas) ziņas pārraidīs katru dienu divas reizes dienā – plkst. 10.06 un plkst. 18.06. Ziņas veido Ukrainas sabiedriskā radio žurnālisti.

 

„Jāņem vērā, ka mūsu kolēģi – žurnālisti no Ukrainas radio – ziņas veido un ieraksta kaujas apstākļos, tādēļ, iespējams, var rasties signāla problēmas. Tomēr mums kā sabiedriskajam medijam ir ļoti svarīgi izrādīt savu solidaritāti Ukrainai un tās tautai. Tāpat mums ir svarīgi ievērot Latvijas Radio satura pieejamības vadlīnijas, kas nosaka informācijas pieejamību ikvienam Latvijā dzīvojošajam. Prognozējam, ka mūsu ukraiņu kolēģu veidotās ziņas klausīsies gan Latvijā dzīvojošie ukraiņi, gan tie, kas šobrīd notiekošā kara apstākļos Latviju atraduši kā savu patvēruma vietu,” tā Anna Stroja, Latvijas Radio 4 – Doma laukums galvenā redaktore. Viņa norāda, ka šo ziņu pārraidīšana ir arī veids, kā izrādīt solidaritāti saviem kolēģiem – žurnālistiem. Latvijas Radio ir gatavs nodrošināt arī ārštatu korespondentu darba vietas un izmitināšanu 3-5 Ukrainas žurnālistiem un to ģimenes locekļiem, ja būs tāda veida pieprasījums.

 

Ziņu izlaidumi ukraiņu valodā  būs 7 minūšu gari, tos varēs dzirdēt Latvijas Radio 4 – Doma laukums frekvencēs visā Latvijā, kā arī LR4 mājaslapā.

 

Par Latvijas Radio 4 – Doma laukums

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums ir viens no pieciem Latvijas Radio grupas kanāliem, kas diennakts režīmā raida kopš 2002. gada 7. janvāra. Radio programma skan krievu un citās mazākumtautību valodās, nodrošinot informāciju un analīzi par Latvijas politisko, sociālo, tautsaimniecības un kultūras dzīvi, mūziku un jaunatnes lietām. Saskaņā ar Kantar TNS datiem, LR4 ik nedēļu sasniedz ap 167 tūkstošiem klausītāju (2021. gada dati) Strauji aug arī LR4 satura patēriņš podkāstu formātā. LR4 saturam iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos Facebook @LatvijskoeRadio4 un Instagram @latvijskoe_radio_4. Aktuālie ziņu apskati krievu valodā divreiz dienā (pēc plkst. 13.00 un pēc 19.00) pieejami arī Latvijas Radio 4 – Doma laukums mājaslapā un populārākajās podkāstu jeb raidierakstu straumēšanas platformās. Lai nepalaistu tos garām, jānospiež poga „follow” jeb „sekot”: https://ej.uz/NovostiDnja

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv