Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Par Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāju kļūst Filips Lastovskis

No 21. marta par Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāju kļūs Filips Lastovskis. Viņa kandidatūra apstiprināta atklātā konkursā. Jau vēstīts, ka līdzšinējā Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāja Anita Brauna no šī gada 1. marta kļuvusi par Latvijas Radio galveno redaktori.  

 

Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna, kura pēdējos divus gadus bijusi Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītāja, ir gandarīta par Filipa Lastovska pievienošanos Latvijas Radio komandai. „Filips ir pieredzējis redaktors, un viņa pievienošanās Latvijas Radio komandai dos būtisku pienesumu sabiedriskā medija satura veidošanai. Viņš ir motivēts turpmāk savā karjerā padziļināti pievērsties tieši pētnieciskajai žurnālistikai, līdz ar to nešaubos, ka raidījums „Atvērtie faili” viņa vadībā turpinās piedāvāt sabiedriski nozīmīgus un spožus pētnieciskās žurnālistikas stāstus,” tā Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna.

 

„Pievienošanos Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļai gaidu ar lielu atbildības sajūtu, jo brīdis, kurā medijam pievienojos, ir mūsu jaunāko laiku vēsturē nebijušu un ārkārtīgi sarežģītu izaicinājumu pilns. Mums ir jāspēj rūpīgi izvērtēt pašreizējo drošības situāciju, bet tas jādara laikā, kad arī pandēmija vēl pavisam nekur nav pazudusi. Tāpat nekur nav pazudušas gadiem ilgi ielaistas sistemātiskas problēmas, kas liek uzdot jautājumus, kāpēc Latvijā dzīve ir tāda, kāda tā ir. Šajos apstākļos ar ziņu žurnālistiku, kas lielākoties vēsta par aktuālajiem notikumiem, ir par maz, jo reportieru darba apmērs ir mežonīgs,” tā Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītājs Filips Lastovskis.

 

Lastovska pienākumi primāri saistīsies ar pētnieciskā raidījuma “Atvērtie faili” komandu. Taču vienlaikus Lastovskis norāda, ka ir būtiski domāt par visa Latvijas Radio pieeju pētnieciskajai žurnālistikai, kas gadu laikā ar Ziņu dienesta  palīdzību spējusi nodrošināt analītisku saturu.

 

Filipam Lastovskim ir ilggadēja pieredze žurnālistikā, strādājot ar ziņām, pētniecību un multimediāla satura projektu veidošanu. Lastovskis vairāk nekā deviņus gadus strādājis portālā „Delfi” – bijis gan žurnālists un nacionālo un biznesa ziņu redaktors, gan portāla galvenā redaktora pienākumu izpildītājs, bet pēdējos gadus „Delfi Plus” vecākais redaktors. Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē un maģistra grādu politikas zinātnē. Papildu izglītību guvis arī dažādos starptautiska mēroga kursos, kā arī bijis praksē ASV, „Univision” ziņu redakcijā.

 

Par Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļu

 

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļa darbojas kā starpkanālu koordinācijas platforma, iesaistot Latvijas Radio kanālu žurnālistu resursus un nostiprinot sistemātisku pieeju pētniecības plānošanai, apmācībai un starptautiskās sadarbības pasākumiem.

Pētniecisko raidījumu “Atvērtie faili” lineārajā apraidē klausās aptuveni 44 tūkstoši klausītāju nedēļā (dati – par 2021. gada jūniju – novembri). Arī populārākajās podkāstu straumēšanas platformās (Spotify, Apple, Google play) raidījums „Atvērtie faili” ik nedēļu sasniedz tūkstošiem klausījumu. 

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv