Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio valsts svētkos sagatavojis daudzveidīgu programmu

Latvijas Radio aicina savus klausītājus valsts svētkos būt kopā arī radio formātā un sekot līdzi plašai programmai, kas piedāvās klausītājiem dažādas tiešraides no svētku notikumiem, koncertiem un svinīgajām uzrunām.

 

Svētku programma Latvijas Radio 1 visas dienas garumā

 

Latvijas Radio 1 18. novembrī plkst. 9.00 tiešraidē pieslēgsies Doma baznīcai, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums. Plkst. 12.00 tiešraidē būs klausāma Saeimas 18. novembra svinīgā sēde. Savukārt, no plkst. 13.05 Latvijas Radio 1 klausītāji ar radio starpniecību aicināti sekot līdzi Nacionālo bruņoto spēku (NBS), Iekšlietu ministrijas vienību un ārvalstu vienību militārajai parādei, kas plkst. 13.30 sāksies 11. novembra krastmalā. Tiešraidi vadīs Tālis Eipurs, sarunājoties ar NBS Apvienotā štāba augstāko virsseržantu Ēriku Liflandu. No plkst. 19.05 LR1 būs klausāma tiešraide no Brīvības pieminekļa, kur plkst. 19.30 sāksies svētku koncerts un plkst. 20.00 uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, savukārt plkst. 21.00, kā ierasts svētku reizē, LR1 aicina vienoties kopīgā Latvijas Valsts himnas izdziedāšanā.

Latvijas Radio 1 ēterā tematiski par valstiskumu tiek runāts jau visas nedēļas garumā. Tai skaitā, Latvijas Radio Ziņu dienests sagatavojis ierakstu sēriju „Aizstāvji” – tajā vēstīts par cilvēkiem, kas sargā zemi, valsti un brīvību.


Latvijas Radio 2 skanēs patriotiski koncerti un svētku mūzika

 

18. novembrī Latvijas Radio 2 muzikālo programmu papildinās skaistākās un patriotiskākās latviešu melodijas. Šogad klausītāji tika īpaši aicināti iesūtīt savus balss ziņu sveicienus Latvijas svētkos, un jau no 11. novembra tie tiek atskaņoti ēterā kopā ar klausītāju izvēlētām dziesmām. Savukārt, 18. novembra vakarā Latvijas Radio 2 pasniegs muzikālu dāvanu saviem klausītājiem – plkst. 21.00 ēterā skanēs svētku koncerts „Mans zelts ir mana tauta”, kurā piedalās dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Anmary un Atis Ieviņš.

 

Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvās svētku koncertu tiešraides

 

Latvijas Radio 3 – Klasika jau visu novembri godina Latvijas komponistu mūziku, līdz pat 25. novembrim katru darba dienu īsi pēc plkst. 15.00 atskaņojot to raidījumā „Rupjmaizes kārtojums”.

Latvijas Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, plkst. 19.00 LR3 klausītāji aicināti pieslēgties tiešraidei no koncertzāles „Lielais dzintars” Liepājā, kur skanēs svētku koncerts „Latvijai 104”. 18. novembrī īsi pēc plkst. 12.00 LR3 klausītāji varēs piedalīties Triju Zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta ieguvēju sveikšanā. Šogad viņu vidū ir arī Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vecākā redaktore un žurnāliste Indra Sprance, kas tiks iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri. Savukārt, plkst. 18.00 LR3 skanēs Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltītā svētku koncerta tiešraide no Latvijas Nacionālā teātra. Koncertā piedalīsies tādi mākslinieki kā Valters Pūce, Jānis Šipkēvics, Reinis Sējāns, Līga Griķe, Ilze Grēvele-Skaraine, Inga Šļubovska, Kristīne Adamaite, kā arī Rīgas Doma zēnu koris, Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un diriģents Jānis Liepiņš.

 

Latvijas Radio 4 – Doma laukums un Latvijas Radio 5 – Pieci.lv skanēs tikai latviešu mūzika

 

Arī Latvijas Radio 4 – Doma laukums valsts svētkos saviem klausītājiem ir sarūpējis īpašu programmu. 18. novembrī LR4 skanēs tikai mūzika latviešu valodā. Tāpat būs klausāmas vairākas interesantas tiešraides – jau no rīta no plkst. 7.00 līdz 9.00 skanēs raidījuma „Doma laukums” svētku izlaidums. Savukārt, raidījumā „Atklātā saruna” plkst. 12.00 piedalīsies bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Maksims Busels, kuri spriedīs par to, vai atšķiras latviešu un krievu patriotisma izjūta.

Raidījumā „Izklāstā” plkst. 17.00 tiešraidē kopā ar klausītājiem runās par to, kādēļ jauni cilvēki izvēlas dzīvot un palikt Latvijā.

 

18. novembrī visas dienas garumā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv raidīs tikai Latvijas izpildītāju un komponistu mūziku. Tāpat no 18. novembra LR5 Youtube kanālā (PieciLV) būs pieejama jaunākā raidījuma „Kas tur īpašs” epizode „Pirmais 18. novembris”.

 

Svētku noskaņās aicinām klausīties arī “Patriotu podkāstu” populārākajās straumēšanas platformās: https://podfollow.com/patriotu-podkasts/

 

Par Latvijas Radio

 

Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā.  Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5 – Pieci.lv. Tāpat Latvijas Radio retranslē Latvijas Radio 6 – NABA. Latvijas Radio saturs pēc pieprasījuma pieejams arī podkāstu straumēšanas vietnēs. Tur atrodami vairāk nekā 160 dažādi raidījumi, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi. Latvijas Radio saturu iespējams klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv