Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 Maestro dzimšanas dienu atzīmēs ar karaokes ballīti

12. janvārī visas dienas garumā Latvijas Radio 2 savus klausītājus aicina uz Maestro Raimonda Paula dzimšanas dienas karaokes ballīti – „Dziedi ar Paulu!”. Maestro zelta dziesmas LR2 ēterā izpildīs gan sabiedrībā zināmi mūziķi, gan LR2 klausītāji.

„Maestro ir latviešu mūzikas vislielākais fenomens. Viņš iederas it visur – sākot no vienkāršām lauku ballītēm līdz pat visizsmalcinātākajām koncertzālēm. Pauls ir ģeniāls mūziķis, dievināts komponists un izcila personība. Protams, arī mums, Latvijas Radio 2, Maestro ir komponists numur viens, un mēs priecājamies, ka nereti viņš mums uztic savu dziesmu ierakstu pirmatskaņojumus. Tieši tādēļ Maestro dzimšanas diena ir nozīmīgi svētki arī mums,” norāda Latvijas Radio 2 galvenā satura redaktore Baiba Palkavniece.

Raimonda Paula dzimšanas dienā, 12. janvārī, LR2 ēterā visas dienas garumā viesosies un Raimonda Paula leģendārās dziesmas izpildīs populāri mūziķi – Aija Andrejeva, Agnese Rakovska un Samanta Tīna, Intars Busulis, Lauris Reiniks, Juris Kaukulis un grupa „Dzelzs Vilks”, Jānis Aišpurs un grupa „The Sound Poets”, kā arī grupa „Citi Zēni”. Tāpat Raimonda Paula zelta dziesmas izpildīs arī LR2 dziedošie klausītāji. LR2 pagājušā gada nogalē aicināja savus klausītājus iesūtīt savus iedziedātos Raimonda Paula dziesmu ierakstus. Atsaucība bija patiešām liela – tika saņemti ap 60 dziedošie pieteikumi, no kuriem daži viesosies un būs dzirdami jau šajā ceturtdienā LR2 ēterā.

12. janvārī visas dienas garumā mākslinieki un klausītāji izpildīs tādas dziesmas kā „Somu pirts”, „Circenīša Ziemassvētki”, „Cielaviņa”, „Muļķe sirds”, „Zilie lini” un citas.

Par muzikāliem pārsteigumiem visas dienas garumā gādās arī LR2 ētera personības – Antra Stafecka, Kaspars Markševics un Gunārs Jākabsons.

 

Par Latvijas Radio 2

Latvijas Radio 2 ir klausītākā radio stacija Latvijā, atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā un veidojot praktisku, izklaidējošu, dzīves kvalitāti veicinošu saturu un piederību latviskajai kultūras telpai. Kantar TNS auditorijas pētījuma 2022. gada vasaras – rudens dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir tirgus līderis klausīšanās laika daļā (19% no visu Latvijas raidstaciju klausīšanās laika), nedēļā sasniedzot 451,35 tūkstošus klausītājus.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv